OKULUMUZ 2024/2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İTİBARİYLE ÇOKLU YABANCI DİL EĞİTİM MODELİ KAPSAMINA ALINMIŞTIR!!!

*Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli kapsamına alınmıştır. *

_2023-2024 eğitim öğretim yılında 32 okul ile pilot uygulamaya başladığımız Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli'ne  81 ildeki 300 okulda 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edilmesi Makam Oluru ile uygun bulunmuştur.

_Uygulama tüm 5.sınıf öğrencilerimizi kapsayacak olup öğrencilerimiz haftalık 40 ders saati eğitim alacaklardır.

_Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli'nde haftalık 14 saat İngilizce ve 2 saat Almanca dersleri müfredat kapsamında okutulacaktır.

_Uygulama ile öğrencilerin yabancı dil becerisinin akademik başarı üzerindeki etkisinin arttırılması, dört temel becerisinin kullanımında yeterlilik, özgüven ve isteklilik düzeyinin arttırılması, öğrencilerin konuşma kaygılarının azaltılması, motivasyonlarının diğer öğrenenlere göre daha yüksek olması, öğrencilerin iletişimsel yeterliliğinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

_Bu kapsamda, dilekçe ve kayıt işlemleri için okulumuza gelen velilere de bilgisini verdiğimiz üzere Yabancı Dil Ağırlıklı sınıflar ile ilgili tüm iş ve işlemler iptal edilmiştir.

22.08.2024 253